Αποτελέσματα Α Κατονομής Κύπρου

Ανακοίνωση των Κυπριακών ΑΕΙ

Δημοσιεύθηκε: 05-08-2024

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Α Κατανομής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα αποτελέσματα και για τα δύο Πανεπιστήμια

Η ανακοίνωση αναφέρει

1. Κράτηση θέσης από Νέους/ες Φοιτητές/ριες

Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση applications.ucy.ac.cy/pub_admission/mng_users.login, με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει για την αίτηση της Α’ κατανομής,  από σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 (13:00) μέχρι και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (13:00).

Ο αριθμός ταυτότητας που θα καταχωρήσετε στο σύστημα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό μεταξύ τους (π.χ AB124578).  Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στον Οδηγό Χρήσης https://shorturl.at/sw5uv.

Τα αποτελέσματα για εισδοχή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχουν αναρτηθεί, μαζί με σχετική ανακοίνωση, στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ https://www.cut.ac.cy 

Υποβολή αίτησης Β’ κατανομής θέσεων (2 – 7 Αυγούστου 2024)

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους μέχρι τις 7 Αυγούστου 2024 και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, τα δυο Πανεπιστήμια θα προχωρήσουν σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.  Η περίοδος υποβολής ενδιαφέροντος για τη Β κατανομή θα είναι από σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 (13:00) μέχρι και την τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (13:00). Ενδέχεται να υπάρχει και Γ κατανομή θέσεων αρχές Σεπτεμβρίου μετά τις εγγραφές στα μαθήματα.  

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της
Α’ κατανομής (http://www.ucy.ac.cy/panelliniesexaminations) με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από τη Α’ κατανομή. Ακολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων.  

Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8-9 Αυγούστου 2024, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.