Σχετικά με τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ που εντάχθηκαν στο ΔΠΘ

Ένταξη σε Πεδία και προθεσμίες για ορισμό συντελεστών

Δημοσιεύθηκε: 11-05-2024

Τα Τμήματα που μεταφέρθηκαν διοικητικά από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι τα:
Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας,
Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος,
Πληροφορικής,
Χημείας,
Φυσικής,
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και
Νοσηλευτικής.

Σε αυτά τα Τμήματα, για γραφειοκρατικούς λόγους, πρέπει να είναι στο Μηχανογραφικό με το ΔΠΘ στον τίτλο τους. Πρέπει, λοιπόν, να ενταχθούν ξανά στα Επιστημονικά Πεδία, να οριστούν συντελεστές για την ΕΒΕ και συντελεστές για τον υπολογισμό μορίων. Η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι τα Τμήματα εντάσσονται στο ΔΠΘ και δίνει τις ημερομηνίες μέχρι τις οποίες πρέπει να γίνουν αυτές οι ενέργειες. Η ένταξη σε Πεδία πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/5 και ο ορισμός των συντελεστών μέχρι 21/5. Δεν αναμένουμε αλλαγές στους συντελεστές, ούτε και στα Πεδία.

Το επόμενο δεκαήμερο περιμένουμε την ανακοίνωση αυτών των στοιχείων, αλλά και του αριθμού των εισακτέων, που έχει αργήσει αρκετά, διότι έπρεπε να προηγηθούν αυτές οι διαδικασίες.

Να διευκρινίσουμε ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο εντάσσεται από φέτος στο ΔΠΘ, αλλή η μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει του χρόνου.

Ορίζονται και οι ημερομηνίες μέχρι τις οποίες πρέπει να οριστούν τα αντίστοιχα για τα Τμήματα που θα λειτουργήσουν από το 2025. Πρόκειται για τα Τμήματα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και το Ανθρωπιστικών Σπουδών που προκύπτει από τη συγχώνευση τριών Τμημάτων που λειτουργούν στην Κομοτηνή.

Η Απόφαση