Αλλάζει η φυσιογνωμία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύθηκε: 11-03-2024

Αλλάζει η φυσιογνωμία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Το Τμήμα δεν θα είναι μόνο θεωρητικό, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οι πτυχιούχοι του θα λαμβάνουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο Μουσικών Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) σε μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις και σε μία ειδίκευση, ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλέγουν. Δείτε τις κατευθύνσεις και τις ειδικεύσεις.

Κατεύθυνση: Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία

Όσοι και όσες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα μουσικής ειδίκευσης στο ΤΜΣ ΕΚΠΑ θα λαμβάνουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο Μουσικών Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) με κατεύθυνση στην Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία και ειδίκευση σε ένα όργανο της συμφωνικής ορχήστρας.

Κατεύθυνση: Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία

Όσοι και όσες ολοκληρώνουν το Πρόγραμμα Σπουδών Μουσικής Ειδίκευσης «Εκτέλεση και ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής: Όργανο Επιλογής (ελληνικό δημοτικό τραγούδι, λαϊκό κλαρίνο, λαϊκό βιολί, σαντούρι, κανονάκι, ούτι, λαγούτο, ταμπουράς, λύρα Αιγαίου-Κρήτης, πολίτικη λύρα, ποντιακή λύρα, παραδοσιακά κρουστά, φλογέρα-νέϋ, αστικο-λαϊκό τραγούδι, μαντολίνο, λαϊκό ακορντεόν, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαϊκό πιάνο)» στο ΤΜΣ του ΕΚΠΑ θα λαμβάνουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο Μουσικών Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) με κατεύθυνση στην Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία και ειδίκευση στην «Εκτέλεση και ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής: Όργανο Επιλογής (ελληνικό δημοτικό τραγούδι, λαϊκό κλαρίνο, λαϊκό βιολί, σαντούρι, κανονάκι, ούτι, λαγούτο, ταμπουράς, λύρα Αιγαίου - Κρήτης, πολίτικη λύρα, ποντιακή λύρα, παραδοσιακά κρουστά, φλογέρα- νέϋ, αστικο -λαϊκό τραγούδι, μαντολίνο, λαϊκό ακορντεόν, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαϊκό πιάνο).

Κατεύθυνση: Μουσική Τεχνολογία

Η επιτυχής ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών στο ΤΜΣ ΕΚΠΑ θα οδηγεί στη λήψη «Ενιαίου και Αδιάσπαστου Τίτλου Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master)», σύμφωνα με την υπό στοιχεία 141926/Z1/ 2018 - ΦΕΚ B/2018 υπουργική απόφαση, στην Κατεύθυνση Μουσικής Τεχνολογίας με ειδίκευση «Δημοφιλούς και Jazz Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας».

Κατεύθυνση: Βυζαντινή Μουσικολογία

Όσοι και όσες ολοκληρώνουν το Πρόγραμμα Σπουδών Μουσικής Ειδίκευσης Ψαλτική Τέχνη στο ΤΜΣ του ΕΚΠΑ θα λαμβάνουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο Μουσικών Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) με κατεύθυνση στην Βυζαντινή Μουσικολογία και ειδίκευση στην Ψαλτική Τέχνη.

Το ΦΕΚ