Οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τις σχολές ενστόλων

Άρθρο του Στράτου Στρατηγάκη

Δημοσιεύθηκε: 14-10-2021

Του Στράτου Στρατηγάκη

Με την υποβολή δύο Μηχανογραφικών Δελτίων το καλοκαίρι του 2022 και ενός τρίτου για τα ΙΕΚ δεν υπάρχει χρόνος για τη διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για τις σχολές ενστόλων το καλοκαίρι, όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Τα αποτελέσματα του Α Μηχανογραφικού, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, οπότε οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις πρέπει να διεξαχθούν νωρίτερα.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2021 ότι οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών του 2022 θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021. Από τότε δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση. Κυκλοφόρησε ένα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που αναφέρει ότι οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν την Άνοιξη του 2022. Αυτό φαίνεται πιο λογικό, διότι για να διεξαχθούν οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 και να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις προς τις σχολές ενστόλων, κάτι που μέχρι τώρα γίνεται την άνοιξη.

Λογικό είναι, λοιπόν, να διεξαχθούν οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις την Άνοιξη του 2022. Μόλις υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας θα ενημερωθείτε αμέσως.