Μέτρα για τους πυρόπληκτους φοιτητές

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Δημοσιεύθηκε: 14-08-2021

1. Για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την27η Ιουλίου 2021 έως τη δημοσίευση της παρούσας και περιήλθαν εξ αυτού του λόγου σε κατάσταση αδυναμίας,
ισχύουν τα εξής:
α) λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και

β) μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους,εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενούς έως και δεύτερου βαθμού ή του κηδεμόνα τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι., εφόσον πληρούν τη βάση μετεγγραφής της περ. δ του άρθρου 72 του ν. 4692/2020 (Α 111). Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα Α.Ε.Ι. στην Περιφερειακή Ενότητα, με εκείνο του Τμήματος εισαγωγής ή φοίτησής τους, ή δεν πληρούν τη βάση μετεγγραφής της περ. δ του άρθρου 72 του ν. 4692/2020 τότε οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος έγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης.

Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων. Αρμόδια για την εξέταση των αιτήσεων μετεγγραφής ή μετακίνησης είναι η Επιτροπή της παρ. 5 του άρθρου 79 του ν. 4692/2020.

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να καθορίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις και κατηγορίες πληγέντων, η διαδικασία, τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου