Οι σχολές ενστόλων στις Πανελλαδικές 2022

Άρθρο του Στράτου Στρατηγάκη

Δημοσιεύθηκε: 24-09-2021

Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα για τις αλλαγές στις σχολές ενστόλων είναι:

1. Προστίθενται 4 νέα τμήματα στη σχολή Ικάρων. Ο αριθμός των εισακτέων σ’ αυτά τα τμήματα θα ανακοινωθεί, όπως και για τα υπόλοιπα τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών, με τη δημοσίευση της προκήρυξης εισαγωγής.

Σχολή

Πεδίο

Ικάρων (ΣΙ) Μετεωρολόγων (ΜΤ)

2

Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)

2&4

Ικάρων (ΣΙ) Διοικητικών (Δ)

4

Ικάρων (ΣΙ) Εφοδιαστών (Ε)

4

2. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, τον περασμένο Μάιο, ότι θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021, για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε να διεξαχθούν την Άνοιξη του 2022. Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση. Η αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής είναι, όμως, δεδομένη, διότι τα αποτελέσματα του Α Μηχανογραφικού πρέπει να ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, για να ακολουθήσει το Β Μηχανογραφικό.

3. Υποψήφια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον περιορισμό του ελάχιστου ύψους των γυναικών στο 1,65μ (στις υπόλοιπες σχολές ενστόλων είναι 1,7μ), θεωρώντας τον αντισυνταγματικό. Το ΣΤΕ έκρινε ότι έχει δίκιο, οπότε μπορεί να έχουμε εξελίξεις και με το ύψος γυναικών. Η δημοσίευση των προκηρύξεων θα μας δείξει τι θα συμβεί φέτος.

4. Οι προκηρύξεις για τις σχολές ενστόλων θα δημοσιευτούν φέτος νωρίτερα, ώστε να έχουν κάνει τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι πριν τη διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων. Γι’ αυτό να προσέχετε μήπως χάσετε τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.