H προκήρυξη εισαγωγής στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε: 13-03-2024

Εκδόθηκε η προκήρυξη εισαγωγής στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η προκήρυξη αναφέρει:

Όσοι/ες από τους υποψηφίους/ες έχουν τα προσόντα, πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί ή Δόκιμοι Πυροσβέστες θα πρέπει:

α. να έχουν υποβάλει αίτηση – δήλωση συμμετοχής* στις Πανελλαδικές εξετάσεις (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.) έτους 2024 σε σχολικές μονάδες ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή να έχουν φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν τα έτη 2022 ή 2023, (*ανεξάρτητα από το αν έχουν δηλώσει επιθυμία να είναι υποψήφιοι/ες σε σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας) και επιπλέον

β. να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, τις ημερομηνίες από Τρίτη 19/03/2024 έως και Τρίτη 26/03/2024**.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

** ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πριν την έναρξη ή μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, δεν θα δύναται να γίνει εισαγωγή των υποψηφίων στην εφαρμογή. Μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης βαραίνει αποκλειστικά τον/την υποψήφιο/α.

Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Αν οι υποψήφιοι/ες δεν συμπληρώσουν τα πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα πεδία ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες.