Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές ενστόλων

Άρθρο - Ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη

Δημοσιεύθηκε: 26-09-2022

Του Στράτου Στρατηγάκη

Οι Προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές ενστόλων διεξάγονταν μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέχρι το 2022. Το 2022 διεξήχθησαν, για πρώτη φορά, την Άνοιξη πριν τις Πανελλαδικές. Είχε αναγγελθεί ότι θα διεξάγονταν το Νοέμβριο, αλλά μετατέθηκαν για την Άνοιξη.

Τι θα γίνει το 2023; Κάποιοι λένε πάλι για το Νοέμβριο, άλλοι για την Άνοιξη. Είναι καλό να γνωρίζουν οι υποψήφιοι, ώστε να προετοιμαστούν για τα αθλήματα. Για να πραγματοποιηθούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις πρέπει να έχουν προηγηθεί τα εξής:

1. Να έχουν κάνει οι υποψήφιοι την αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πρέπει να γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας ποιοι είναι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

2. Να έχουν εκδοθεί οι προκηρύξεις εισαγωγής στις σχολές ενστόλων.

3. Οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει την αίτησή τους προς τις σχολές ενστόλων. Πρέπει οι σχολές να γνωρίζουν ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους, ώστε να τους καλέσουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

Πιστεύω ότι όλα αυτά που πρέπει να προηγηθούν των Προκαταρκτικών Εξετάσεων δεν είναι εφικτό να γίνουν μέσα στο Φθινόπωρο. Επειδή πλησιάζει σιγά – σιγά ο χειμώνας δεν είναι κατάλληλη εποχή για τα αθλήματα. Εκτιμώ, συνεπώς, ότι οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις θα γίνουν την Άνοιξη.