Χορήγηση Βεβαίωσης για Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: 24-05-2023

Υποβολή δικαιολογητικών για τη χορήγηση Βεβαίωσης σε μαθητές και μαθήτριες για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες σχολικού έτους 2022-2023»

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας - Κύπρου, σχολικού έτους 2022- 2023 και έχοντας υπόψη την περιπτ. δ της παραγρ. 4 του άρθρου 35 του Π.Δ. 18/2018 (Α ́31), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους τελειόφοιτους (Γ Λυκείου) μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι οποίοι κατέκτησαν 1η ή 2η ή 3η νίκη σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων) και εφόσον επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας τα σχετικά δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

α. αίτηση Βεβαίωσης Νίκης (επισυνάπτεται)

β. αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις),

γ. αντίγραφο της Σχολικής Αθλητικής Ταυτότητας επικυρωμένο από τον/την Διευθυντή/Διευθύντρια της οικείας σχολικής μονάδας.

Διαδικασία έκδοσης της Βεβαίωσης Νίκης

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: vevaiosinikis@minedu.gov.gr από την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 έως και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής εκδίδει τη Βεβαίωση Νίκης και αποστέλλει ηλεκτρονικά αντίγραφο αυτής στον/στην ενδιαφερόμενο/ενδιαφερόμενη.

Επισημάνσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μαθητές/μαθήτριες για την εγγραφή τους στον Ειδικό Πίνακα Διακριθέντων Αθλητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) υποβάλλουν στην αρμόδια Υπηρεσία της Γ.Γ.Α., σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τον τρόπο εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.: https://gga.gov.gr/athlitismos/athlitismos/diakrithentes-athlite

Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ενημερώνονται ενυπόγραφα για τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα εγκύκλιο και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων, ενεργούν άμεσα για την σχετική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μαθητών και των μαθητριών της οικείας σχολικής μονάδας, ώστε να προβούν έγκαιρα στις αναγκαίες διαδικασίες υποβολής των δικαιολογητικών τους.

Εγκύκλιος

Υπόδειγμα Αίτησης