Εισαγωγή υποψήφίων από Σάμο, Ελασσόνα και Τύρναβο

Σε ειδικό ποσοστό

Δημοσιεύθηκε: 12-09-2021


Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, οιμαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικώνκαι Επαγγελματικών Λυκείων

α) του Δήμου ΑνατολικήςΣάμου,

β) του Δήμου Δυτικής Σάμου,

γ) του Δήμου Ελασσόνας και

δ) του Δήμου Τυρνάβου,

που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2021, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου ως εξής:

(i) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 0,62% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών(Α.Ε.Α).

(ii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 1,30% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

(iii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 1,32%καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

(iv) Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ των περιοχών αυτών, δεν αποδίδεται ειδικό ποσοστό διότι δεν υπάρχουν συμμετέχοντες αυτών των κατηγοριών στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021.

Το ΦΕΚ