Επαναληπτικές Εξετάσεις: Όροι και προϋποθέσεις εισαγωγής

Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύθηκε: 20-01-2023

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση για τους όρους και προϋποθέσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων των Επαναληπτικών Εξετάσεων του Σεπτεμβρίου. Οι θέσεις είναι μία ανά τμήμα (στα περισσότερα τμήματα) και οι προϋποθέσεις είναι πολλές και δύσκολες. Δείτε το απόσπασμα της Υπουργικής Απόφασης που ακολουθεί.

Οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση με τη διαδικασία των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων είναι να επιτύχουν οι υποψήφιοι στις επαναληπτικές αυτές εξετάσεις:

α) την Ε.Β.Ε. ή τις Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση, της τακτικής εξεταστικής περιόδου,

β) την Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης της τακτικής εξεταστικής περιόδου και

γ) συνολικό αριθμό μορίων στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τουλάχιστον ίσο με αυτόν του τελευταίου επιτυχόντα των πανελλαδικών εξετάσεων της τακτικής εξεταστικής περιόδου της αντίστοιχης κατηγορίας ημερησίου λυκείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.) στη συγκεκριμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Οι υποψήφιοι εισάγονται στις σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων της τακτικής εξεταστικής περιόδου και συγκεκριμένα:

α) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εισάγονται σε ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (Α.Ε.Α.) και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) και

β) οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εισάγονται σε ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα σε Α.Ε.Ι. και σε Α.Σ.Τ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προκύπτει τουλάχιστον μία (1) θέση ανά τμήμα.

Η Απόφαση