Χρόνος και ηλικία εξέτασης για Μαθησιακές Δυσκολίες

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: 26-09-2022

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο που ρυθμίζει την έκδοση αξιολογικών εκθέσεων για ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στην εγκύκλιο αναφέρεται:

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο που ρυθμίζει την έκδοση αξιολογικών εκθέσεων για ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στην εγκύκλιο αναφέρεται:α) Τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. αξιολογούν Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες μαθητών/τριών οι οποίοι/ες κατά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης φοιτούν μέχρι και την Α ́ τάξη Λυκείου όλων των τύπων.

β) Για την πρώτη εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων το σχολικό έτος 2022-23, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης ήταν η 31η Αυγούστου 2022.

γ) Για τα επόμενα έτη η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης σχετικής αίτησης είναι η 30η Ιουνίου εκάστου έτους.

δ) Στις περιπτώσεις που γονέας/κηδεμόνας μαθητή/τριας που φοιτά στη Β ́ ή Γ ́ τάξεις Λυκείου όλων των τύπων επιθυμεί να καταθέσει αίτηση σε μεταγενέστερες ημερομηνίες από τις καθορισμένες, ενημερώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. δεν δύναται να προβεί σε έκδοση αξιολογικής έκθεσης για ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και κατ’ επέκταση να προτείνει διαφορετικό τρόπο αξιολόγησης στις εξετάσεις.