αύξηση μεγέθους επαναφορά μείωση μεγέθους

Ελευθέρο τμήμα του Οδηγού Σταδιοδρομίας

Αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μέχρι 30/11

για όλους τους υποψηφίους

Δημοσιεύθηκε: 23-11-2020

Αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πρέπει να υποβάλλουν όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μαθητές της Γ Λυκείου και απόφοιτοι, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Η αίτηση υποβάλλεται με e-mail προς το σχολείο, όπως έγινε και πέρυσι που τα σχολεία ήταν κλειστά. Αναμένεται υπόδειγμα της αίτησης, ώστε να την υποβάλλουν οι υποψήφιοι. Προσοχή: Προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι 30/11.

Στην αίτηση δηλώνονται τα μαθήματα που επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος. Αν είναι μαθητής δηλώνει τα μαθήματα που παρακολουθεί στο σχολείο. Αν είναι απόφοιτος δηλώνει την ομάδα προσανατολισμού και τα μαθήματα.

Όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν και τα τυχόν ειδικά μαθήματα στα οποία θέλουν να εξεταστούν, καθώς και αν θα είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ. Αν δεν τα δηλώσουν τώρα αποκλείονται από τις εξετάσεις σε αυτά τα μαθήματα.

Δηλώνουν ακόμη αν θα είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Εμπορικό Ναυτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Αν δεν υποβάλλουν αίτηση προς αυτές τις σχολές όταν εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής.

Οι μόνοι που δεν πρέπει να κάνουν τίποτα είναι οι απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που δεν θέλουν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά μόνο Μηχανογραφικό. Οι υποψήφιοι, δηλαδή, της κατηγορίας του 10%.

Η Υπουργική Απόφαση για το Γενικό Λύκειο.

Η Υπουργική Απόφαση για το ΕΠΑΛ